AJUNTAMENT

DE CAMARLES

LA PRIMERA ALCALDESSA DE CAMARLES

 13/07/2017

El passat 13 de juny va tindre lloc el relleu en l'alcaldia a l'Ajuntament de Camarles. Sandra Zaragoza, portaveu de PDeCAT i fins ara primera tinent d'alcalde d'Hisenda, Serveis i Ensenyament de Camarles relleva en el càrrec al socialista Ramon Brull, qui ha estat alcalde de Camarles els darrers dos anys fruit del pacte de govern assolit en les eleccions municipals del 2015.

La novetat és doble, ja que Zaragoza és la primera dona alcaldessa del municipi. «Assumir l'alcaldia és una gran satisfacció i més encara sent la primera dona alcaldessa del municipi. Al mateix temps resulta una responsabilitat enorme i un gran compromís».

L'alcaldessa explica que vol seguir la línia de treball marcada pel pacte de fa dos anys. «Som un equip de govern tot i que siguem dos partits diferents. Vam dir que primer havíem de deixar de banda els interessos de partit i treballar sobretot de cara al poble».

Sandra Zaragoza valora que, en l'àmbit de projectes municipals, «d'obres faraòniques al poble no en fan falta, però sí adaptar i millorar les infraestructures que estan en desús». En aquest sentit, remodelar l'antic casal serà una prioritat, així com fer més funcionals els antics parvularis, tot creant un espai polivalent per a les entitats i un altre on els alumnes de l'escola puguin fer-hi, per exemple, educació física.

Un altre projecte que es vol impulsar és la retirada de pals de llum a l'entrada del poble, soterrant la línia elèctrica. «També volem fer una important reducció de l'endeutament de l'Ajuntament. Ara hem aconseguit reduir-lo un 30% i si tot va bé a finals del 2017 tindrem un 50%», apunta.

La participació ciutadana serà un dels eixos principals de l'equip de govern i per aquest motiu ja s'ha creat la regidoria de Participació Ciutadana, que derivarà en un consell amb representants socials del municipi.

Discurs de l'alcaldessa en el moment de la seva proclamació:

Regidors, regidores, autoritats,amigues i amics, permeteu me dir que avui és un dia molt gran per a mi.

Ser proclamada alcaldessa del teu poble, per un costat em porta emoció, orgull i agraïment, per un altra banda compromís i responsabilitat.

Fa dos anys el partit Socialista i el PDeCAT vam començar un projecte nou amb la voluntat de sumar per tal de donar una empenta endavant al nostre poble.

Crec, modestament, que hem format un govern fort i des d’aquí vull agraïr especialment la complicitat que hem tingut els dos grups, per haver estat capaços,  de posar els interessos del poble per damunt dels purament polítics i de partit.

Treball en equip, capacitat i fermesa han  estats les virtuts i puntals per les quals s’ha distingit l’etapa que vàrem iniciar fa 2 anys.

El nostre municipi no és el resultat de res mal fet. És el resultat de molts anys d'història concretats amb el que avui som i tenim. Concretats en Camarles i Lligallos.

Un municipi, d’uns 3600 hab. dels quals ens sentim orgullosos com a poble, de la seva gent, de les seves maneres de fer, de les seves entitats culturals, de les seves capacitats.

Estem a meitat de mandat, en el qual haurem de ser capaços, entre tots, de donar resposta de la millor manera als reptes que tenim  plantejats: infraestructures i serveis, equipaments socials i culturals, neteja pública, racionalització dels serveis, inversions, etc.

Han passat dos anys (es diu ràpid) i no hem estat de braços plegats:

La primera acció que vàrem fer en caràcter imminent va ser executar el projecte del centre d’Interpretació de l’Arròs i la signatura de convenis amb diferents operadors turístics, centres educatius, ...,. També hem signat el conveni Corner, de promoció turística en el qual interactuem amb els diferents municipis de les Terres de l’Ebre.

Amb recursos propis, hem millorat la imatge virtual del municipi amb la creació d’una nova pàgina web que, al mateix temps, hem adaptat amb format per a Android i iPhone

I l’aplicació de Bandos.es,  per millorar i fer més accessible la comunicació amb l’Ajuntament.

Hem renegociat tots els contractes amb els mitjans de comunicació, abaratint costos, la qual cosa ens ha permès poder diversificar la nostra presència als mitjans i donar més cobertura a la difusió del municipi.

- En resposta a les queixes veïnals, hem incrementat la freqüència de neteja i recollida dels contenidors i reduït els vessaments amb pavimentació de formigó.

- Hem acondicionat la deixalleria dotant-la d’aigua i llum, que encara que us semble estrany no en tenia. Al mateix temps hem posat en funcionament les càmares de vigilància. Hem aconsegit un estalvi d'uns 14000€ amb la gestió directa del personal de la deixalleria, prescindint així del personal de Fomento, que ens cobrava "a preu de panellet".

- A la deixalleria també hem ampliat la prestació de serveis, tant en horari com en tipus de residus.

- Hem redactat el reglament de funcionament de la deixalleria, així com l’ordenança de tinença d’animals.

- Hem signat un conveni de col.laboració amb Ebretic per la instal.lació d'un punt de repetició d’accès a internet per tecnologies de radio-enllaç. En contrapartida , aquestos ens ofereixen dos zones wi-fi gratuïtes a la població (una al Parc dels infants dels Lligallos i l’altra a la Rambla Catalunya de Camarles) i a les dependències municipals dels Lligallos.

- Hem revisat el plec de condicions de manteniment de l’enllumenat públic  i instat a l’empresa a la reparació immediata de totes les deficiències i irregularitats en el compliment de les clàusules contractuals.

- S’han desbrossat les voreres del 90% dels camins rurals

- Hem netejat i adequat els espais verds de l’estació de tren, donant així una millor imatge del municipi

- S’ha pintat el col.legi dels Lligallos, adquirit nou mobiliari i ficat al dia el manteniment dels dos centres escolars.

- S'ha remodelat la plaça del costat de l’església (Plaça Tortosa)

- S'ha adequat un terreny de l’Ajuntament al carrer Baix Ebre, amb un espai infantil i d’esbarjo  i creat una nova plaça infantil al costat dels col.legis del Lligallo.

- Hem adequat el Centre de Dia per poder ampliar les places.

-  S’ha pintat i reparat la font de la plaça Presidents i sanejat les fonts de consum d’aigua dels parcs municipals.

- Amb la brigada, hem construït el nou edifici del camp de futbol.

- Hem transformat el centre de lectura, en biblioteca, la qual cosa ens ha permès entrar dintre de la Xarxa de Biblioteques de Catalunya.

- Hem fet uns lavabos nous a la primera planta del col.legi St. Àngel i adequat la pista esportiva.

- Hem assumit els serveis de neteja dels edificis municipals, reduint considerablement el cost d’aquest servei.

- Seguint les directives de l’auditoria de personal, hem reestructurat la brigada i creat una nova plaça "d'electriciste-fontaner" que properament sortira a concurs.

- Hem creat dues places de peó, mitjançant serveis socials, també a la brigada, de durada determinada, i per ajudar a aquelles famílies sense recursos o amb recursos reduïts.

- Hem adquirit un nou vehicle més funcional, un camionet, així com una furgona reciclada dels mossos d’esquadra, aquesta amb cost 0, (només ha calgut fer la posada a punt).

- Hem realitzat l’auditoria de personal i econòmica, que ens ha permés conèixer la situació de partida de l’Ajuntament, i poder així  planificar millor les nostres accions de govern.

A dia d’avui, com ja he dit abans, hem reduït el deute en un 30% i acabarem l’any havent assolit una reducció del deute del 50%, indicatiu d'una bona gestió i planificació de l’acció de govern.

Tot i que, a grans trets, eaquestes són algunes de les tasques que hem realitzat fins avui des d'aquest equip de govern, ens queda molt per fer.

Donar resposta a tot això, donar suport a qui ho necessita, ser sensibles a les necessitats... demana dedicació, compromís, esforç i un treball dur.

Esperem, fins ara, haver estat a l’alçada

Els polítics hem d’entendre que el nostre pas pel govern és transitori però que moltes de les nostres decisions no ho seran,  per tant, més que mai s’imposen el realisme i la responsabilitat.

Teniu en compte que el nostre objectiu no és conquerir cotes de poder, és obrir les portes de l'Ajuntament a tots los veïns: donant-los veu i espais de participació.

En aquet sentit, volem crear la regidoria de participació ciutadana. Amb ella  pretenem retornar a la ciutadania la il·lusió i l'interès per la política municipal.

Sobretot tingueu-ho clar, continuem aquesta etapa, sumant, millorant i aportant.

Per acabar.......

No em vull oblidar de la meva família, especialment del meu home i del meu fill, per la paciència que han pres estos dos últims anys i la que els queda per prendre els dos que venen.  (I els meus pares, que diuen que des de que estic en política em faig cara de vore,.... això sí, quan  la mama me truca perque fa pastissets o té un plateret bo de calent al foc,... en cinc minuts estic allí)

Gràcies també als companys de partit Bàrbara i Elies,  i als de candidatura.............. que amb el vostre treball i generositat m’heu ajudat i m’ajudareu en aquest repte.

i a Ramon, Lluïsa i Jordi ......Gràcies per la vostra incondicional, permanent i sòlida confiança.

 Diuen que el camí més llarg comença donant el primer pas. Però que el pas s’ha de donar en la direcció adequada perquè si no, amb cada pas que dones, t’allunyes més del teu objectiu.

 Natros continuarem treballant  colze a colze amb pas ferm i en la direcció adequada  i obrim les portes a ERC per a que es sume al nostre projecte.

Estic més que convençuda que junts podem generar una corrent d’il·lusió que ens conduira cap a un futur millor.

  Per finalitzar, dir-vos que les nostres portes estaran sempre obertes a totes les persones que, vinguin d’on vinguin, vulguin construir un Camarles i Lligallos millor.

Gràcies a tots..........

VISCA CAMARLES, VISCA LLIGALLOS I VISCA CATALUNYA

 

 

Segueix-nos a:

butlletí ELECTRÒNIC

Subscriure al butlletí de notícies

Enviament en curs...

Error en l'enviament.

Enviat correctament.

© 2015 AJUNTAMENT DE CAMARLES

CONTACTA

ajuntament@camarles.cat

977 47 00 07

 

C/ Vint, núm. 20

43894 CAMARLES (Tarragona)