Sou a: Inici / Tràmits / Jornades Turisme 2018

Jornades de les Oficines de Turisme de Catalunya 2018

Informació

Camarles i l’Ampolla acolliran les XXIV Jornades de les Oficines de Turisme de Catalunya

 

Els propers dies 31 de maig i 1 de juny se celebrarà la 24a edició de les Jornades de les Oficines de Turisme de Catalunya, una trobada professional de contingut formatiu, de reflexió i de descobriment del territori.

Per segon any consecutiu se celebren a les Terres de l’Ebre. Camarles i l’Ampolla, agafen el relleu d’Ulldecona i s’evidencia el gran dinamisme i compromís professional de les destinacions del sud del país. Els anys immediatament anteriors havien tingut lloc a Calella, a Berga i a la Vall d’en Bas.

L’organització recau en l’Associació de Professionals del Turisme de l’Administració Local de Catalunya (APTALC) i compta amb la col·laboració de l’Agència Catalana de Turisme i, òbviament dels ajuntaments i oficines de turisme dels dos municipis que acullen aquest esdeveniment.

Les jornades tenen l’objectiu de generar coneixement a partir de l’exposició de casos pràctics. En la primera jornada es parlarà de la gestió turística i l’organització. Hi haurà una ponència marc a càrrec de Jordi Casassayas, consultor, professor de la UdG i responsable de l’OT d’Hostalric, seguida d’exemples reals a Calonge i Sant Antoni, Begur, Montblanc i l’Ametlla de Mar.

Camarles acollirà la primera jornada al Centre d’Interpretació de l’Arròs que serà visitat pels assistents, uns prescriptors turístics de primer nivell.

A la tarda, Bea Nubiola, responsable de turisme cultural de l’Agència Catalana de Turisme parlarà de l’Any del Turisme Cultural 2018 i dels programes de treball amb el sector que té l’ACT.

Un cop acabades les sessions més acadèmiques, els assistents tindran ocasió de descobrir racons amagats del territori, una pràctica habitual d’aquest tipus de jornades. Es visitaran l’Horta de Carme a Camarles i el jardí botànic Ecoherbes a l’Ampolla.

L’endemà divendres es tractarà un tema molt adequat tenint en compte el lloc on se celebren les jornades i que desperta un gran interès entre els gestors turístics de casa nostra: la natura com a recurs turístic fràgil i com es lliguen la sostenibilitat mediambiental i la gestió turística. Hi prendrà part Imma Juan, responsable de l’Àrea d’Ús Públic del Parc Natural del Delta de l’Ebre, i Francesc Vila i Vanesa Mas, de l'Oficina Tècnica de Turisme de la Diputació de Barcelona que faran referència al programa de Compromís per la Sostenibilitat Biosphere.

Per acabar les jornades i seguir amb el descobriment dels atractius del territori s’ha programat una excursió al Mirador de la Badia. Allà es farà l’acte de lliurament del Diploma APTALC a la Trajectòria Professional per a Elisabet Caparó, del Patronat de Turisme de Salou, i la cloenda de les jornades a càrrec d’Octavi Bono, Director General de Turisme de Catalunya.

L’organització espera poder comptar amb mig centenar de professionals d’arreu del país que es formin, reflexionin sobre aspectes relacionats amb la gestió de les destinacions turístiques i puguin aprofitar per descobrir els dos municipis amfitrions.

 

 

 

Destacats

© Ajuntament de Camarles

Adreça: C/ Vint, nº20 | 43894 Camarles

Tel.: 977 470 007

Correu: ajuntament@camarles.cat