Sou a: Inici / Ajuntament / Notícies 2018

 

Notícies

 • 9.609,25 EUROS DE SUBVENCIÓ DE LA DIPUTACIÓ DE TARRAGONA

   

  20/12/2018

  La Diputació de Tarragona, dintre del programa PAM 2018 ha subvencionat a l’Ajuntament de Camarles per l’adquisició d’una màquina biotrituradora en la quantitat de 9.609,25 Euros

 • 15.137,50 euros de subvenció de la Diputació de Tarragona.

   

  13/12/2018

  La Diputació de Tarragona, dintre del programa extraordinari d’ajuts per al funcionament de les llars d’infants  públiques de titularitat municipal, curs 2017-2018, ha subvencionat a l’Ajuntament de Camarles en la quantitat de 15.137,50 Euros

 • LA REGIDORIA DE MEDI AMBIENT REFORÇA LA RECOLLIDA SELECTIVA

   

  05/12/2018

  Durant les festes de Nadal s'accentuen notablement els hàbits de consum, amb la seva repercussió sobre el creixement dels residus municipals, per aquest motiu la regidoria de Medi Ambient reforçarà tots els punts del municipi. A més d'aquest reforç, hem de ser conscients davant l'augment significatiu de les deixalles, que és molt important practicar la recollida selectiva durant el Nadal perquè l'increment global dels residus en aquest període es pot traduir en un increment de matèries recuperades que es poden reaprofitar.

  Així, el reciclatge d'una ampolla de vidre estalvia l'energia necessària per mantenir encesa una bombeta de 100w durant quatre hores. A més, la fabricació d'una tona de vidre reciclat estalvia 1,2 tones de matèries primeres i 130 kg de petroli. Quant al paper, fer-ne a partir de paper usat necessita un 15% menys d'aigua que si es fabrica amb polpa vegetal, i la fabricació d'una tona de paper reciclat evita la tala de 17 arbres de vint anys (0,4ha de bosc).

  Recorda!, cada residu ha d'anar al seu contenidor o bé a la deixalleria municipal:

  - Restes de menjar al contenidor marró.

  - Envasos de vidre al contenidor verd.

  - Embolcalls de paper de regals i caixes de cartó (plegades) al contenidor blau.

  - Envasos de plàstic i llauna al contenidor groc.

  - Oli utilitzat (dipositar en ampolla de plàstic) al contenidor taronja.

  Per més informació detallada podeu consultar la guia al web de l'Ajuntament de Camarles www.camarles.cat.

  I després de Nadal, iniciem la campanya de recollida d'arbres. Del dia 8 de gener fins al 15 de gener es prestarà el servei de recollida d'arbres de Nadal. Es podrà sol·licitar a l'Ajuntament mitjançant el telèfon 977470007, o bé portar-lo a la deixalleria municipal.

  Els arbres recollits que puguin ser reutilitzats, es plantaran en espais del municipi i els que no, seran convertits en compost, així seguirem amb el cicle de la natura.

 • obres de la pavimentació asfàltica del camí de Pinyol dels Lligallos

   

  30/11/2018

  L'Ajuntament de Camarles ha realitzat les obres de pavimentació del camí de Pinyol per un import de 46.822,28 € (IVA inclòs). Es tracta del tram que va del Lligallo del Roig fins al Lligallo del Gànguil, pel Mas de Pinyol, una zona on l'asfaltat estava molt deteriorat.

  Aquesta via forma part de la xarxa principal de camins del municipi i hi passen vehicles freqüentment, ja que uneix els dos barris dels Lligallos. És per això que, des de la Regidoria d'Urbanisme es va considerar prioritari arranjar aquest tram.

  L'Ajuntament de Camarles va sol·licitar al Departament de Governació, Administracions Públiques i Habitatge de la Generalitat de Catalunya una subvenció dins de la convocatòria d'inversions en camins 2018/2020 que va ser concedida per un import de 46.822,28€.

 • L'AJUNTAMENT ENDERROCA DOS HABITATGES DE RUÏNA IMMINENT

   

  19/11/2018

  Fa un mes, l'Ajuntament va iniciar un expedient de ruïna per a l'edifici de l'antiga "Xurreria de Camarles" i la casa adjacent del carrer Vint-i-set, en considerar que l'edificació estava en una situació de ruïna imminent, ja que l'estructura havia esgotat la seva capacitat útil, amb l'enfonsament parcial de la coberta..

  Després de molt temps comunicant als propietaris que havien de reparar els habitatges o enderrocar-los, els serveis tècnics municipals van realitzar una nova inspecció aèria mitjançant un dron per veure l'estat dels habitatges des de l'aire, observant-hi un agreujament molt considerable de les patologies originals, tant estructurals com de funcionalitat, que fa inviable qualsevol reparació per mitjans normals i fa necessari l'enderroc. En ser una edificació adjacent, es va creure oportú realitzar l'enderroc de manera coordinada i conjunta, per aquest motiu es van adoptar un seguit de mesures encaminades a impedir l'accés de persones prop de les edificacions (amb el ballat de tota la seva façana i del carrer).

  Aquest important empitjorament de les condicions de l'edificació comportava un risc de col·lapse amb afectació sobre la via pública i edificacions adjacents, per la qual cosa va caler una actuació immediata a través d'una tramitació d'emergència i l'enderroc es va realitzar immediatament el passat divendres 9 de novembre. Els treballs d'enderrocament i la retirada de l'enderroc es va realitzar durant tot aquell cap de setmana.

  Amb motiu d'aquests treballs, es va tallar el carrer Vint-i-set i el carrer Quaranta-dos al pas de vianants i vehicles.

 • 2.422,51 euros de subvenció de la Diputació de Tarragona.

   

  18/10/2018

  La Diputació de Tarragona, dintre del programa finançament de despeses per a la millora de les instal·lacions i equipaments dels consultoris mèdics locals de titularitat municipal 2018, ha subvencionat a l’ajuntament de Camarles en la quantitat de 2.422,51 Euros.

 • 2.405,78 euros de subvenció de la Diputació de Tarragona.

   

  18/10/2018

  La Diputació de Tarragona, dintre del programa de protecció de la salut pública per la millora de la gestió i la qualitat de l’aigua de consum humà 2018, ha subvencionat a l’ajuntament de Camarles en la quantitat de 2.405,78 Euros.

 • 1.067,15 euros de subvenció de la Diputació de Tarragona.

   

  18/10/2018

  La Diputació de Tarragona, dintre del programa Recollida d’animals abandonats-Peridomèstics- 2018, ha subvencionat a l’ajuntament de Camarles en la quantitat de 1.067,15 Euros.

 • 3.840,15 euros de subvenció de la Diputació de Tarragona.

   

  15/10/2018

  La Diputació de Tarragona, dintre del programa de Protecció de la salut pública per a la seguretat a les zones de bany, Piscines 2018, ha subvencionat a l’Ajuntament de Camarles en la quantitat de 3.840,15 €

 • EL DEPARTAMENT DE CULTURA DE LA GENERALITAT SUBVENCIONA L'AJUNTAMENT...

   

  02/10/2018

  El Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, dintre del programa 2017-2018 "Renovació de mobiliari, senyalització i maquinària de Biblioteques públiques" ha subvencionat a l'ajuntament de Camarles en els següents imports:

  • Adquisició maquinària informàtica biblioteca municipal Camarles 3.044,00 €
  • Adquisició mobiliària biblioteca municipal Camarles 6.519,00 €
 • 164.587,49 euros de subvenció de la Diputació de Tarragona.

   

  20/09/2018

  La Diputació de Tarragona, dintre del programa Pla d’Acció Municipal  2017 (PAM), per l’actuació “ Adequació de part de l’edifici de les antigues escoles i construcció d’un cobert al pati” ha subvencionat a l’Ajuntament de Camarles en la quantitat de 164.587,49 Euros.

 • 53.372,22 euros de subvenció de la Diputació de Tarragona.

   

  20/09/2018

  La Diputació de Tarragona, dintre del programa Pla d'Acció Municipal 2017 (PAM), per l'actuació "Reforma del Casal Camarlenc 1a Fase" ha subvencionat a l'Ajuntament de Camarles en la quantitat de 53.372,22 Euros.

 • SETMANA EUROPEA DE LA MOBILITAT A CAMARLES

   

  03/09/2018

  Del 16 al 22 de setembre se celebra a Camarles i els Lligallos la Setmana Europea de la Mobilitat que promou hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables.

   

  Els objectius principals de la Setmana són els següents:

  • Estimular un comportament ciutadà, en relació amb l'ús del vehicle, compatible amb el desenvolupament urbà sostenible, en particular amb la protecció de la qualitat de l'aire, la prevenció d'accidents de trànsit, la reducció d'emissió de gasos que provoquen l'efecte hivernacle i el consum racional dels recursos energètics.

  • Sensibilitzar la ciutadania sobre els impactes ambientals del transport i informar-la sobre les seves diferents modalitats.

  • Impulsar l'ús dels mitjans de transport sostenibles i, en particular, el transport públic, la bicicleta, la mobilitat a peu i els vehicles elèctrics.

  • Potenciar un retrobament de la ciutadania amb la ciutat, la seva gent i el seu patrimoni cultural, en un entorn saludable i relaxat.

  • Reflexionar sobre com afecta la nostra salut l'ús excessiu del transport motoritzat. Per una banda, la contaminació atmosfèrica i la congestió que generen tenen un impacte negatiu sobre els sistemes respiratori i cardiovascular. Per una altra, propicien el sedentarisme i la inactivitat física.

   

 • LICITACIÓ DE LES OBRES DEL CASAL CAMARLENC 1A FASE

   

  07/05/2018

  De conformitat amb l'acord de la Junta de Govern Local de data 30 de'abril de 2018, mitjançant aquest anunci s'efectua la convocatòria del procediment obert per la realització de les obres de reforma del Casal Camarlenc 1a Fase.

  En el següent enllaç podreu consultar tota la informació de la licitació: https://goo.gl/NCJHUx

   

 • L'AJUNTAMENT DE CAMARLES REP EL SEGELL INFOPARTICIPA

   

  25/04/2018

  L'Ajuntament de Camarles rep el segell Infoparticipa, atorgat per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) per la seva transparència. El laboratori atorga aquesta certificació als webs municipals que publiquen una informació que facilita que la ciutadania tingui coneixement sobre els representants polítics del municipi, com es gestionen els recursos col·lectius i quines formes de participació té al seu abast. El segell constitueix una marca de qualitat que dóna garantia de confiança i credibilitat a la ciutadania.

  En un acte celebrat al Rectorat de l'Autònoma, al campus de Bellaterra, Camarles ha estat una de les 104 institucions locals, entre ajuntaments (95), consells comarcals (6) i diputacions (3), que s'han fet creditors d'aquesta distinció per les seves bones pràctiques de comunicació i informació durant l'any 2017.

  Camarles ha assolit el compliment de 43 dels 52 barems analitzats, això significa un 82,69% de compliment en aquesta avaluació.

  Més informació sobre el projecte InfoParticipa a http://www.mapainfoparticipa.com/

 • CAMARLES AFRONTA UN 2018 AMB PREVISIÓ D’IMPORTANTS MILLORES

   

  13/12/2018

  L’Ajuntament està duent a terme diferents projectes que han de permetre millorar algunes de les instal·lacions i espais del poble i també avançar en la concreció de noves iniciatives que s’emmarquen en aquesta política de renovació constant dels equipaments i les infraestructures públiques.

  Una d’aquestes accions és l’adequació i condicionament del Parc infantil situat al final de la Rambla Catalunya, entre els carrers Quaranta-quatre i Quaranta-cinc.

  L’Ajuntament de Camarles, veient l’estat actual del parc infantil i el deteriorament d’alguns dels gronxadors, creu oportú endegar la renovació i millora d’aquest espai d’esbarjo, ordenant el seu mobiliari i l’arbrat, substituint el seu paviment per tal de donar més seguretat als infants i creant una zona de trobada mentre juguen els xiquets i xiquetes.

  La superfície de l’àmbit del Parc és de 662 m2 i el termini d’execució de les obres, tindria una durada aproximada de 4 mesos.

  La intervenció pretén crear uns recorreguts, uns espais d’estada i joc a partir de la geometria circular d’uns paviments de cautxú de colors situats sota la posició actual de cadascun dels gronxadors. Aquesta idea es reforça amb la nova posició de l’arbrat al voltant de la zona d’estada i els paviments escollits.

  Així la nova ordenació situa l’espai de trobada al nord, per poder gaudir d’una bona orientació, amb unes taules de fusta que poden ser utilitzades com a berenadors sota l’arbrat de fulla perenne que acompanyen la nova geometria del paviment del parc.

  Els espais lúdics ocuparan les zones més centrals amb paviments de cautxú de diferents colors. Pel que fa a l’espai d’entrada, es realitzarà amb un paviment de formigó acabat amb pols de quars que separarà les zones de circulació dels jocs infantils mitjançant les soleres de formigó.

 • ERC INICIA A CAMARLES I LLIGALLOS LA CAMPANYA FREE JUNQUERAS

   

  05/03/2018

  Aquest cap de setmana ha tingut lloc la primera acció al municipi de Camarles en el marc de la campanya Free Junqueras per l'alliberament del president d'Esquerra Republicana i la resta de presos polítics. La Secció Local d'ERC de Camarles i Lligallos van iniciar a peu de carrer la campanya a favor de l'alliberament dels presos, amb l'enganxada de cartells i llaços grocs a Camarles i Lligallos. El mateix dia, centenars de parades ompliran Catalunya amb la mateixa finalitat. A les parades també hi haurà un espai per escriure cartes als presos polítics i es repartirà material informatiu de la campanya.

  Per al partit republicà els objectius d'aquesta campanya són diversos, des d'impedir que es normalitzi la situació d'excepcionalitat antidemocràtica que patim, passant per la reivindicació de la figura de l'Oriol Junqueras i la resta de presos i exiliats així com la denúncia de la degradació de la democràcia a l'Estat espanyol. ERC també vol contribuir a eixamplar la base social del sobiranisme a través de la defensa de la democràcia i els drets civils i polítics.

  La campanya Free Junqueras va néixer amb motiu dels 100 dies d'empresonament d'Oriol Junqueras i està impulsada per un grup de persones d'orígens diversos que compten amb el suport d'Esquerra Republicana. En formen part des de veïns de Sant Vicenç dels Horts fins a docents, estudiants i personal de la Universitat Autònoma de Barcelona i altres membres de la societat civil

 • PRESENTACIÓ Nova campanya deLTANET 2018

   

  01/03/2018

  Els set ajuntaments i els voluntaris del parc natural del delta de l'Ebre tornen a posar en marxa la campanya ‘Per un Delta net’ per recollir i retirar els residus que el mar, el vent, el riu i, sobretot, l'acció incívica humana escampen per l'espai natural protegit. Si bé l'acció de neteja col·lectiva convocada el matí del pròxim diumenge, 11 de març, serà un dels actes més visibles i representatius de la iniciativa, els seus impulsors recorden que la clau continua sent la conscienciació i l'educació, tant de la població autòctona com dels visitants. També volen que els diversos agents socioeconòmics del Delta assumeixin compromisos efectius en la resolució d'un problema amb implicacions ambientals però també econòmiques. Consideren que cal canviar els hàbits i patrons de consum de la població, reduint considerablement la generació de deixalles. L'any passat, unes 220 persones van contribuir a recollir prop de sis tones de residus, un 82% dels quals eren plàstics.

  La del pròxim dia 11 no serà la primera acció de neteja que s'organitza enguany en el marc de la campanya. Els passats 24 i 25 de febrer, 57 voluntaris van recollir 3.800 quilos de deixalles –plàstics en un 84%- de la zona de la punta de la Banya. També el pròxim 13 de maig està prevista una nova acció a la Platja d'Eucaliptus en el marc de la campanya Let’s Clean Europe i, el 18 de mig, tindrà lloc una marató de neteja entre Sant Jaume d'Enveja i l'Ametlla de Mar. Per als voluntaris i els ajuntaments, però, es tracta d'actes principalment simbòlics que, a la llarga, han de servir principalment per conscienciar i educar la ciutadania sobre el greu problema ambiental –i econòmic- que suposa la presència de residus en un espai natural tan sensible.“Creiem que, realment, el que importa d'aquesta campanya és la sensibilització: que la gent s'adoni de la problemàtica de la brossa als espais naturals. És intentar canviar els hàbits de consum de la gent, reduir al màxim la reducció de brossa i que no arribi als espais naturals. És realment esperpèntic i un reflex del món en què estem”, argumenta Pere Mangrané, president de l'Associació de Voluntaris del parc natural. “Això només passa per l'educació i la conscienciació de les persones”, ratifica Anna Giménez, tinent d'alcalde de Dinamització Econòmica i Enfocament Turístic i Cultural de Deltebre, ajuntament que participa en la campanya al costat dels de l'Aldea, l'Ampolla, Camarles, Amposta, Sant Carles de la Ràpita i Sant Jaume d'Enveja.Amb aquest objectiu, paral·lelament a les accions de neteja, els consistoris i voluntaris que impulsen la campanya organitzaran taules sectorials als diferents municipis per trobar la manera d'implicar activament els agents socioeconòmics del delta de l'Ebre i que “adquireixin compromisos” per fer front a un problema que afecta entorns naturals i també urbans de la zona, amb conseqüències econòmiques, com per exemple, en el cas de la neteja de platges i les consegüents queixes dels turistes. El debat es traslladarà a les escoles a partir de les xerrades dins d'un programa d'educació ambiental, així com en fires i amb un aquari a la Casa de Fusta. Els voluntaris, per la seva banda, portaran als diferents plens municipals mocions perquè els ajuntaments de la zona adoptin definitivament l'ús de gots i coberts reutilitzables en les festes i esdeveniments populars que celebrin. També s'ha demanat una subvenció al Grup d'Acció Local de Pesca de la Mar de l'Ebre per crear un protocol de neteja de platges i avançar en programes educatius.Tot i que quantitativament no es considera representatiu, les accions de neteja permeten valorar el tipus de residus i els seus efectes sobre la fauna i l'entorn natural. Dels 5.830 quilos recollits l'any passat, una immensa fracció, el 82%, eren plàstics. Uns 600 quilos d'aquest material van ser traslladats a una fàbrica de Montpellier on es van transformar en 180 quilos de taps per a ampolles xampú. La destinació dels que es puguin treure enguany, però, no està decidida. La composició restant dels residus era en un 6% metalls, un 5% tèxtil, 4% vidres i resta un 3%. “És resistent i dura, però té com a contrapartida que no és degrada. Dins al mar, per l'acció del vent i les corrents, es fragmenta en microplàstics i estan escampats pel medi: la fauna se'n veu ressentida”, recorda Mangrané. Precisament, el parc natural participa també enguany, als mesos d'abril, juliol i octubre en la campanya Act4litter, juntament amb una vintena d'àrees marines protegides de la Mediterrània, que caracteritza els residus en un tram de platja de platja de 100 metres i ha de servir per programar accions conjuntes per preservar els ecosistemes de les escombraries.

 • Ajuntaments i entitats turístiques de l'Ebre renoven EL CONVENI CORNER

   

  01/02/2018

  Un total de catorze ens turístics públics i privats de les Terres de l'Ebre promocionaran un any més els seus atractius de manera conjunta i coordinada en fires nacionals, estatals i internacionals que se celebrin aquest any 2018. Així ho estableix el 15è conveni Corner, l'acord anual signat aquest dimarts a Gandesa per aquests ens i per la Diputació de Tarragona. El president del Patronat de Turisme de la institució, Martí Carnicer, ha assistit a la signatura del conveni juntament amb els representants dels ajuntaments i de les entitats signants. L'acte s'ha dut a terme a la seu del Patronat Municipal de Turisme.

  Les accions a desenvolupar en el conveni corner compten amb un pressupost compartit de manera proporcional entre tots els participants. En virtut de l'acord, els signants participaran a les fires WTM (Londres, Regne Unit), Navartur (Pamplona), B-Travel (Barcelona) i a Fitur (Madrid), certamen aquest darrer ja realitzat. Així mateix, el conveni preveu desenvolupar una campanya de publicitat conjunta en els mercats emissors més importants de les Terres de l'Ebre per difondre els recursos i productes turístics més destacats del territori i els atractius dels municipis que s'adhereixen a l'acció.Enguany han rubricat el conveni l'Ajuntament d'Alcanar, l’Associació de Càmpings de la Costa Daurada i Terres de l’Ebre, l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar, l'Ajuntament de l'Ampolla, l'Ajuntament d'Amposta, l'Ajuntament d'Ascó, l'Ajuntament de Camarles, Jesús Activitats i Serveis SL, el Consell Comarcal del Montsià, l'Ajuntament de Deltebre, el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, l'Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita, el Consell Comarcal de la Terra Alta, i l'Ajuntament de Tortosa.

 • COMUNICAR INCIDÈNCIES A L'AJUNTAMENT AMB BANDOS.ES

   

  31/01/2018

  L'aplicació de comunicació local via mòbil Bandos.es, ha actualitzat les seves versions per a Android i IOS. Aquesta nova actualització porta com a principal novetat aquesta eina, que serveix com a canal directe de comunicació de les incidències en l'equipament urbà amb l'Ajuntament de Camarles.

  El fet de comunicar incidències a les administracions públiques sol ser una tasca tediosa per al ciutadà. Però a partir d'ara, al municipi de Camarles, serà possible i fàcil gràcies al funcionament de l'aplicació Bandos.es.

  El veí o usuari ha de descarregar l'aplicació Bandos.es amb la què, d'una manera senzilla, ràpida i gratuïta pot comunicar els incidents o problemes que detecti en el municipi: clavegueram, voreres i calçades, enllumenat, escombraries, cementiris, neteja, mobiliari urbà, parcs i jardins, etc.

  Per comunicar una incidència per primer cop s'hauria de registrar amb el nom, correu electrònic i una contrasenya; el telèfon és opcional. Un cop registrat, es guarden les dades. En altres ocasions, ja no serà necessari tornar a registrar-se; sols heu d'elegir una contrasenya i recorda-la per a altres ocasions. Un cop registrats, només cal realitzar una foto a la incidència, seleccionar la tipologia i enviar. Per geolocalització, l'aplicació s'encarrega de detectar de forma automàtica les coordenades exactes en què s'ubica la mateixa. Tot i així, l'usuari també pot fer-ho manualment si decideix enviar l'avís en un altre moment des d'un altre lloc.

  Posteriorment, es pot adjuntar una breu descripció. Un cop enviada, el responsable designat rebrà notificació d'aquesta. A partir d'aquest moment, s'inicien els tràmits per donar solució a la incidència detectada. Un cop resolta, el ciutadà rep una notificació al seu mòbil.

  Una altra categoria nova és la de Mascotes. Les persones que trobin un animal perdut, podran pujar-lo al tauler de mascotes de l'aplicació, amb imatge, text i localització GPS.

 • DADES DE RECOLLIDA DE RESIDUS 2017

   

  30/01/2018

  Anualment, els ajuntaments lliuren a l’Agència de Residus de Catalunya (ARC) del Departament de Medi Ambient de la Generalitat les dades de recollida de residus en l'àmbit municipal. Un cop rebudes totes les dades, es revisen i es gestionen per poder ser consultades ben entrat el 2017.

Avís Legal i Política de Privadesa - Galetes (Cookies)

© Ajuntament de Camarles

Adreça: C/ Vint, nº20 | 43894 Camarles

Tel.: 977 470 007 Correu: ajuntament@camarles.cat